Slide pasiv house standard ARMONICE
SISTEM PENTRU UȘI ARMONICE

Sistemul pentru uși armonice, cu barieră termică cu deschidere în interior, poate fi executat cu următoarele sisteme: MB-59S, MB-60, MB-70. Sistemul MB-59S Casement permite executarea de uşi care se pliază deschise în exterior.

Adâncimea de construcţie a profilelor este de 50 mm pentru toc, 59 mm pentru cercevea în cazul sistemelor MB-59S şi MB-59S Casement și până la 70 mm toc şi 79 mm cercevea în cazul sistemului MB-70.

Sistemul de aluminiu utilizat în construcția profilelor determină valoarea coeficientului de transfer termic, precum şi izolarea acustică. Uşile armonice realizate cu aceste sisteme se caracterizează printr-o execuţie simplă şi eficientă.

Profilele tocurilor şi cercevelelor sunt prevăzute cu caneluri profilate având dimensiuni corespunzătoare pentru utilizarea feroneriei cu închidere în mai multe puncte şi cu elemente de legătură conform standardelor EURO. Feroneria montată la uşile armonice este cea a firmei ROTO. Şina acestei feronerii poate fi montată atât pe profilul superior al tocului (balama superioară) cât şi pe prag (balama inferioară). Unele sisteme pot fi construite cu diferite variante de praguri şi în diferite moduri de execuţie.

Îmbinarea profilelor necesită o prelucrare minimă, prin utilizarea colțarilor din aluminiu şi a accesoriilor suplimentare. Îmbinările de colţ de tip „L”, sunt executate prin tăierea sub un unghi de 45° a capătului profilelor tocului sau ale cercevelei, îmbinate mai apoi cu ajutorul colţarelor din aluminiu şi lipite cu adezivul bicomponent CORALGLUE. Utilizarea adezivului asigură o îmbinare rigidă şi etanşă, în timp ce colţarii menţin perpendicularitatea profilelor îmbinate. Îmbinarea transversală de tip „T”, se efectuează prin prinderea traverselor cu colţari de legătură şi lipite apoi cu adezivul CORALGLUE.

Garniturile sticlei, cele de închidere şi cele centrale sunt fabricate din cauciuc sintetic EPDM. Majoritatea garniturilor se montează continuu, fără tăiere la colţuri, prin îmbinarea celor două capete ale garniturii la mijlocul părţii superioare transversale a tocului ferestrei. În acest mod se asigură o bună etanşare împotriva apei şi a aerului. Garniturile centrale sunt tăiate sub un unghi de 45° lipite la colțuri, sau sub unghi 90° lipite pe colţarul din cauciuc.

Image Image