Slide pasiv house minimal standard basic tehnic SISTEME CULISANTE
MB SLIDE

Sistem de ferestre și uși glisante cu izolare termică performantă se regăsesc în ziduri, fațade din aluminiu, sere sau vitrine și sunt realizate din elemente ale sistemelor MB-59S sau MB-59S Casement. Ușile glisante, în special cele de dimensiuni mari, „măresc” vizual suprafața rezidențială prin unirea acesteia cu terasa sau grădina.

Sistemele de uși glisante MB-Slide și MB-Slide ST pot utiliza pachete de sticle cu grosime de până la 26 mm și se pot realiza în diferite versiuni de construcție: de la 2 până la 6 module. Toate elementele componente ale sistemelor de uși glisante sunt realizate conform normelor în vigoare și asigură obținerea unor parametri tehnici foarte buni.

Adâncimea de construcție a profilelor canatelor este de 37 mm (în afară de profilele orizontale din MB-Slide ST), iar tocurilor, respectiv de: 50 mm (șină cu 2 căi) și 97 mm (șină cu 3 căi). Adâncimea identică a tocurilor de bază cu șină pentru 2 căi de rulare a sistemului MB-Slide și a tocurilor de uși și ferestre ale sistemelor MB-59S, MB-59S Casement, MB-59S Pivot și MB-59SE face posibilă combinarea produselor executate cu aceste sisteme. Tocurile cu o altă adâncime decât 50 mm pot fi combinate între ele prin utilizarea montantului intermediar special de întărire.

Diferențele de bază între sistemele MB-Slide și MB-Slide ST sunt: construcția profilelor canatelor, precum și tehnologia de producție și de vitrificare. În MB-Slide profilele canatelor au 3 camere, sunt tăiate la unghiul de 45 grade și îmbinate cu ajutorul colțarelor potrivite, iar colțurile sunt ulterior frământate. Vitrificarea ramei canatului astfel executat este realizată cu ajutorul baghetelor și garniturilor geamului. în MB-Slide ST profilele canatelor au 1 cameră și sunt unite prin înșurubarea profilelor verticale cu cele orizontale cu ajutorul șuruburilor potrivite. Montarea sticlei are loc la etapa îmbinării profilelor canatului.

Image Image