Slide pasiv house minimal standard basic tehnic FERESTRE
MB 78 EI

Sistemul MB-78EI este destinat realizării partițiilor interioare și exterioare ignifuge cu uși, cu simplă sau dublă deschidere, cu clasa de rezistență la foc EI 15, EI 30, EI 45, EI 60 sau EI 90, conform standardului PN-EN 13501-2:2010. Profilele ce folosesc acest sistem oferă izolare termică foarte bună (Uf începând cu 1,60 W/(m2) și fonică (începând cu 40 dB).

Costurile de producție optimizate, avantajele numeroase și compatibilitatea cu alte sisteme fac acest sistem unul foarte popular și des utilizat. 

Structura sistemului MB-78EI este bazată pe profile din aluminiu izolate termic, cu adâncime constructivă de 78 mm. Acestea au o valoare scăzută a coeficientului de transfer a căldurii datorită utilizării barierelor termice special profilate cu lățime de 34 mm. Rezistența structurii la temperaturi înalte este asigurată de inserții ignifuge speciale GKF sau CI introduse în camerele interioare ale profilelor și în spații de izolare dintre profile, precum și accesoriile de oțel și dispozitivele de îmbinare.

Grosimea umpluturilor în sistemul MB-78EI este de la 6 până la 49 mm. Umpluturile pot să fie geamurile ignifuge standard, precum și elementele tip sandwich mate compuse din tablă și panouri corespunzătoare care asigură protecția necesară în caz de incendiu. Cu acest sistem se mai pot realiza și structuri etanșe la fum.

Îmbinările unghiulare ale pereților, accesibile în cadrul sistemului, posibilitatea curbării profilelor și a construirii structurilor curbate, precum și utilizarea plăcilor de legătură oblice și a șprosurilor decorative lipite pe sticlă permit realizarea unor forme deosebite și conform esteticii dorite a construcției.

Intervalul de gabarit al structurii admisibile include partițiile fixe cu înălțime de până la 4 m și uși automate cu dimensiunea canatului de 1,4 x 2,5 m (LxH). Ușile sistemului MB-78EI pot fi instalate atât individual cât și în cadrul construcțiilor pereților din sticlă mai mari, la fel ca și în cazul fațadelor anti-incendiu la foc ale sistemelor MB-SR50EI și MB-SR50N EI. 

Sistemul prezintă câteva avantaje importante, respectiv varietatea opțiunilor de construcție, posibilitatea de a alege dintr-o gamă variată de balamale, amortizoare și alte elemente de feronerie, precum și tehnologia de producție optimizată. Acesta permite și realizarea ușilor automate glisante MB-78EI DPA cu clasa de rezistență la foc EI15 sau EI30, și constituie o bază pentru construirea pereților fără șprosuri MB-78EI, pereților MB-118EI, care permit obținerea rezistenței la foc în clasa EI120.

Sistemul MB-78EI este acoperit de agrementul tehnic ITB nr. AT-15-6006/2016 și certificatul britanic CERTIFIRE nr. CF 5138.

Image Image