Slide pasiv house minimal standard basic tehnic UȘI DE INTRARE
MB 70

Sistemul MB-70 din aluminiu se foloseşte la realizarea de elemente arhitecturale care necesită o bună izolare acustică și termică (ex. ferestre, uşi, vitrine, construcţii structurale etc.).

Profilele sistemului conțin în structura lor trei camere, adâncimea de construcţie a profilului ferestrelor este de 70 mm pentru toc şi 79 mm pentru cercevea, iar a uşilor de 70 mm şi 70 mm. Adâncimile profilelor în cazul cercevelei şi tocului dau efectul unei singure suprafeţe din partea exterioară după închidere – în cazul ferestrei, şi efectul unei dublări a suprafeţei cercevelei şi a tocului - în cazul uşii. Forma profilului stă la baza unor uşi şi ferestre durabile şi estetice. În sistemul MB-70 se pot realiza ferestre cu „cercevea ascunsă” MB-70 US şi MB-70 Industrial, care sunt destinate modernizării clădirilor postindustriale și istorice.

MB-70 din aluminiu are un coeficient scăzut de transmitere a căldurii U – datorită compartimentelor termice speciale şi a garniturilor folosite în construcția profilului. Profilele sistemului îndeplinesc cerinţele termice ale grupei de materiale 1 pentru ferestre şi 2.1 pentru uşi, conform DIN 4108. Puntea termică utilizată în acest sistem este în forma literei „omega” cu lăţime de 34 mm pentru ferestre şi 24 mm pentru uşi, executată din poliamidă întărită cu fibră de sticlă. Forma specifică a poliamidei măreşte rigiditatea profilelor în raport cu poliamidele plane şi facilitează evacuarea apei din secțiuni, asigurând în acelaşi timp o izolare termică adecvată indiferent de condiţiile atmosferice. Compartimentele termice utilizate la ferestre sunt adiţional etanşate. Datorită structurii deosebite a profilului, pentru creşterea gradului de izolaţie termică nu mai este nevoie de completarea suprafeţelor dintre compartimente cu spumă.

Etanșarea este asigurată de garnituri speciale din cauciuc sintetic bicomponent EPDM: masiv şi celular, care oferă rezistență la îmbătrânire în cazul exploatării îndelungate, precum şi o excelentă izolare termică. MB-70 este primul sistem la care a fost utilizat acest material pentru realizarea garniturii centrale.

Sistemul MB-70 poate utiliza pachete de sticlă cu grosimi între 21 şi 57 mm pentru ferestre şi între 12 şi 48 mm pentru panouri fixe sau uşi fiind compatibil astfel cu toate tipurile de geamuri standard sau mai deosebite.

Sistemul MB-70 din aluminiu este disponibil într-o gamă variată de culori din paleta standard care pot realiza orice viziune.

Sistemul MB-70 posedă aprobarea tehnică a Institutului Tehnicilor de Construcţie (ITB) pentru ferestre şi uşi de balcon (AT-15-4647/2000).

Image Image